tirsdag den 26. august 2014

Baby tegn! Også til iPad...


Vi bruger babytegn!

Jeg bliver nødt til at anbefale Babytegn! Brug babytegn med din baby… Det er MEGET nemmere at forstå hvad de små børn gerne vil, og det letter hverdagen på mange måder. Der er mange gode bøger at finde på biblioteket, og enkelte sider på internettet. Jeg har printet nogle af tegnene ud, og hængt op på væggen i legeværelset. Så er det nemt at finde, hvis man lige skal have opfrisket de forskellige tegn. En god ting er også at have tegnene med når man synger med børnene. Børn elsker når sangene bliver “levende”.

Hvis man finder ord i forskellige bøger, hjemmesider eller apps, vil man hurtigt opdage at ordene ikke er ens alle steder. Det er ikke vigtigt, hvis bare man beslutter sig for hvilket tegn man vil bruge, og derefter bruger det samme hver gang, ellers bliver det pludselig meget svært for barnet at lære.
Undersøgelser viser også at børn hurtigere lærer det talte sprog hvis de har lært babytegn først.

Babytegn på mobil og Ipad

Der findes også en lang række apps til ipad og mobil. Vi har brugt "TegnApp til iPad", som vi har været meget glad for. Den har et stort udvalg af tegn. Der vises en kort video med hvert tegn, som kan vises i slowmotion eller gentagende gange. Man kan genne ens foretrukne tegn i mapper, så de er hurtige og nemme at finde. Ellers er der en ganske enkelt søgefunktion, så man nemt og hurtigt kan finde de tegn man skal bruge! Appen bruges også til alm. tegnsprog.
Samme udvikler har lavet appen "Husk med Tegn" , som er et vendespil, hvor man efter hvert rigtigt par, får vist et filmklip med et tegn, som betyder det enkelte ord. En sjov måde at lære de forskellige ord på.Ingen kommentarer:

Send en kommentar