lørdag den 11. oktober 2014

Edderkopper...Det er højtid for Edderkopper i hjemmet! 
Her får i nogle gode råd til at holde antallet af edderkopper i hjemmet nede. Men helt fri for edderkopper bliver man vist aldrig ;)

Og JA! Det er den slags husdyr vi har herhjemme... Denne fandt Bastian og jeg (heldigvis) ude på terrassen. Den fik lov til at overleve, så den kunne blive endnu større ;)

  • Undgå sprækker ved døre og vinduer. Edderkopperne begynder i efteråret at søge varmen i husene, og kommer ind alle steder hvor det er muligt. 
  • Edderkopperne kommer også ind via afløb osv. så hvis det er muligt, vil det også være en idé at holde disse steder lukkede.
  • Hvis man bruger brænde til optænding, kan det være en god idé at have brændestablen stående tæt på havedøren eller lignende, så man kan hente brænde efterhånden som det skal bruges, da mange edderkopper gemmer sig i træet. så jo længere det ligger inde, uden at blive brænd, jo længere tid har edderkopperne til at tage på udflugt i dit hjem ;)
  • Edderkopper elsker fugtige steder. Så hold fugten på et minimum, ved at lufte ud og ved hellere at holde temperaturen lidt for høj end lidt for lav.
  • Gør gerne en ekstra indsats med rengøring. Støvsugeren helt ind i hjørnerne og få fjernet så mange edderkopper som muligt, inden de når at formere sig.
  • Edderkopperne elsker at på i kælderen og på loftet. Så få evt. sprækker osv tætnet, så de ikke får forvildet sig ind i boligen.
  • De fleste edderkopper lægger æg først på sommeren, og de bliver ofte lagt i klumper, dækket af spindelvæv, i div. kroge og hjørner. Her er det med at gå på jagt, inden de nye små edderkopper kommer ud af æggene, og er klar til at indtage hytten. Åben gerne vinduer og døre og gå sprækkerne efter. Her gemmer der sig tit og ofte en del æg. 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar