søndag den 17. april 2016

Vinbjergsnegle


Vinbjergsnegle
Det er forår, og alle de flotte vinbjergsnegle vrimler frem ude i vores have. Vi har rigtig mange af slagsen, specielt bagerst i haven, ud mod marken. Bastian og jeg tog en dag en lille indsamling og studerede de fine, store snegle. Bastian synes de er rigtig spændende.

Vinbjergsnegle vs. dræbersnegle
Det er jo faktisk sådan at vinbjergsnegle spiser dræbersneglenes æg. Det er jo derfor vigtigt at passe på de "gode" snegle, så de kan hjælpe os med at holde bestanden af dræbersnegle nede. Vi har dog stadig dræbersnegle i haven, trods vores store mængde af vinbjergsnegle. Jeg tør ikke tænke på mængden af dræbersnegle hvis ikke vi havde haft vinbjergsneglene...

Vinbjergsnegle til spisning
Man kan jo faktisk også spise vinbjergsnegle. Det skulle være en delikatesse, men jeg må nu indrømme at jeg aldrig har prøvet at spise dem selv. Hvis du har lyst til at prøve skal du bare indsamle sneglene. Helst i august eller senere, da de så er færdige med at yngle. saml kun det antal snegle du kan spise, så du ikke dræber unødigt mange. Lad sneglene gå i en trækasse med låg og lufthuller i et par dage. På den måde får du tømt spiserør og tarm for affaldsstoffer. Derefter lægges sneglene i kogende vand. Sådan aflives de hurtigst. Efter et par minutter tages sneglene op, og trækkes ud af sneglehuset. Sneglene afslimes derefter i flere hold kogende, letsaltet vand. Man kan evt. skrubbe sneglene let med en lille børste, for at få det sidste slim af. Sneglene koges færdige i 2-3 timer sammen med forskellige krydderurter efter smag.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar