Her kommer opskriften på en af de få rugbrød som altid kan lykkedes for mig
- 350 g. surdej
- 1200 g. Groft rugmel
- 500 g. Hvedemel
- 50 g. kerner
- 25 g. salt
- 50 g. gær
- 1,2 l. vand
- evt. hakkede nødder
Opløs gæren i lunken vand. Alle ingredienser tilsættes og dejen æltes godt sammen. Lad dejen hæve, tildækket og lunt i ca. 1 time. Brødet kan laves både i og uden form. Form brødene og lad dem efterhæve, tildækket og lunt i ca. 1 time, til dobbelt størrelse. Sæt brødene i en forvarmet ovn på 220 gr. (200 gr. varmluft) der med det sammen skrues ned til 180gr. (170 gr. varmluft). Bages i ca. 1 1/4 time. Der bliver 2-3 rugbrød af denne portion.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar